Hemestertips på Smålandskusten

Tre flickor sitter på en stenbrygga i Råsvik vid meteoritsjön Hummeln

I slutet av maj 2020 startade vi, Annicka Gunnarsson och Niina Nordlund, Facebook-gruppen Hemestertips på Smålandskusten.

Gruppen är framförallt till för att uppmärksamma alla fina företag och besöksmål vi har i nära anslutning till där vi bor. Vi vill uppmana alla att byta ut årets semester till hemester. Det är både hållbart för miljön och ett smart sätt att stötta vårt näringsliv i regionen.

I gruppen samlar vi de bästa hemestertipsen på Smålandskusten, både våra egna och gruppmedlemmarnas. Det kan vara fina badplatser, bra paddling, bortglömda vandringsleder, bra fiske etc. Vackra smultronställen, mysiga platser för övernattning och var man hittar god mat och fika.

I gruppen som numera har flera tusen medlemmar vi har fått in många trevliga tips. Använd gärna taggarna för att söka tips i gruppen. Det är fantastiskt att se vilken glädje, vilket engagemang och vilken kärlek för Småland det finns i gruppen. Vi har själva fått många bra tips som vi ska testa i sommar och vi hoppas och tror att fler känner samma inspiration!

Bli medlem i gruppen Hemestertips på Smålandskusten!

Ps. Vi bjuder på lite tävlingar i gruppen och kanske kan du få chans att vinna en paddeltur på meteoritsjön i sommar eller en aktivitet hos någon av alla andra fantastiska besöksmål på Smålandskusten…