En paddelupplevelse i 8 steg

Många av de som besöker oss har inte paddlat kanot sen grundskolan. Har du paddlat någon gång så är det inte alls svårt att komma igång. Våra Linder-kanoter är breda, stabila och osänkbara enligt Linder själva. Kanoterna har två fasta säten och det går att placera ett extra säte i mitten om man önskar. Här finns gott om plats för en dagsutflykt eller övernattning.

För att göra det lite enklare för dig som kund så har vi gjort denna guide som enkelt och smidigt tar dig genom processen från att välja paddeltur till det allra sista.

1) Välja paddelupplevelse

Kika igenom våra olika paddelupplevelser för att se vilken som passar er bäst. Vi hoppas att någon av upplevelserna ska inspirera er men ni får givetvis paddla som ni vill. Paddling i insjö passar bara för familjer med små och stora barn, par och kompisar. Läs gärna mer om meteoritsjön Hummeln.

2) Boka

I vårt bokningssystem hittar du de dagar vi har öppet för dagsutflykter, kvällsutflykter samt dygnspaddling. Du väljer enkelt antal gäster (vuxna över 12 år) och klickar på Boka på det datum du valt. Ange hur många barn (15-30 kg) och juniorer (30-40 kg) som ska följa med på turen. Fyll i dina kontaktuppgifter, skriv eventuellt meddelande och bekräfta och betala din bokning med kort. Har du problem med att betala med kort kan du kontakta oss så kan vi ordna med betalning via Swish eller Paypal. När ni bokar en paddelupplevelse hos oss så godkänner ni våra allmänna villkor.

3) Inför paddlingen

Flytvästar ingår i priset liksom en hel del annan utrustning som ni får när ni anländer. Ni behöver dock planera er egen packning med vatten, fika och mat, badkläder, torra kläder mm. Kika in våra tips på packning och fräscha gärna upp era kunskaper om paddling. Det är också viktigt att ha koll på vilka rättigheter och skyldigheter man har i naturen med allemansrätten.

4) Bokad dag på plats

Bokad dag och tid anländer ni till Kristdala Kanot. Vi har personal på plats i samband med förbokning på ordinarie dagar men självutlämning kan komma att användas. Ni får då en kod för att komma åt utrustningen.

5) Säkerhetsgenomgång

Vår personal inleder alltid med att hålla en säkerhetsgenomgång. Tillsammans går vi igenom paddelkartan där vi bland annat informerar om var det finns toaletter, var våra hjälpzoner finns och när ni ska larma 112. Säkerheten på meteoritsjön är viktig för både oss och dig som kund.

6) Hämta kanot & utrustning

Efter säkerhetsgenomgången får ni hämta ut vår standardutrustning och det antal kanoter ni bokat. Våra kanoter ligger på stockar precis intill sjön. Ni bär själva kanoten den korta sträckan till stenstranden. Därefter lägger ni er packning i tunnan och spänner fast den. Ni tar på er flytvästarna och lyfter kanoten en bra bit ut i sjön innan ni ger er iväg för en härlig paddelupplevelse. Tänk på att inte dra kanoten på stenar och i grus. Lyft den ut i vattnet och skjut ifrån när den sista personen går i. Vår personal kan såklart vara behjälplig om ni önskar det.

7) Återlämning

När ni är tillbaka från paddelupplevelsen så sköljer ni av kanoten från smuts och grus med medföljande tvättsvamp. Därefter bär ni upp den och lägger tillbaka den på ställningen. Packtunna med utrustning och paddlar återlämnas i skåpsläpet. Det sista ni gör är att meddela oss per sms eller telefon när ni är klara.

8) Kundenkät

När ni kommit hem efter paddelupplevelsen är vi tacksamma om ni kan ta ett par minuter till att fylla i vår kundenkät. Det är viktigt för oss att få feedback från våra kunder för att kunna utveckla vår verksamhet på ett hållbart sätt.