Paddling till Råsviks badplats

Passar perfekt för barnfamiljen och för dig som inte vill paddla så långt så rekommenderar vi en paddeltur till Råsviks badplats som Visit Småland utsett till ett av Smålands tio topp-dopp.

Paddelturen börjar vid Kalkviken. Ni paddlar längs land genom norrsjön till Båtviken och paddlar söderut längs land till badplatsen Råsvik. I Råsvik lägger ni kanoterna på stranden vid grillplatsen. Tänk på att bära upp kanoterna ordentligt om ni väljer att stanna här för att bada, fika och grilla.

Råsviks badplats

Råsviks badplats är en kommunal badplats med badbryggor och handikappramp, toaletter, omklädningsrum, fikabord och grillplats. Tält får sättas upp efter kl. 18 och måste tas ner före kl. 10 på förmiddagen. Skräp slängs i avsedda tunnor. Var försiktig vid grillning och glöm inte att kontrollera om det är eldningsförbud. Medtag egen ved eller kol att använda i grillen. Fiske är inte tillåtet från badbryggorna. Fiskekort köper du enkelt från iFiske.

Paddelkarta

I Råsvik finns en sandstrand att lägga till

Hjälpzon

Om vädret inte tillåter er att paddla tillbaka så måste ni ta er till någon av våra hjälpzoner. Kontakta Kristdala Kanot för hjälp när ni är på plats. Hjälpzonerna är markerade på paddelkartan med en röd ikon.

Familjefoto överst på sidan, fotograf Hanna Dockson/Nyheterna