Paddling till Humlenäs naturreservat

För dig som vill paddla lite längre kan vi rekommendera vår paddeltur till Humlenäs naturreservat som ligger i den södra delen av sjön. Under paddelturen får ni en fantastisk utsikt över djuphålan där meteoriten slog ner.

Paddelturen startar i Kalkviken. Ni paddlar mot Råsviks badplats där ni kan stanna till och ta en fika. Paddelturen fortsätter till Sörviken och därefter vidare ner mot bron vid Humlenäs. Vid bron och stenpiren vid Kejsnäset är ett perfekt fikaställe och om man vill sträcka på benen så kan man följa Ostkustleden till övernattningsstugan i Humlenäs naturreservat.

Här det det bra att övernatta i antingen stugan eller i tält på tomten. Här finns även brunn med färskvatten. På tillbakavägen paddlar ni på insidan längs de långsmala öarna. Vid Solö finns sandbotten så här kan man stanna till och ta ett dopp. Efter att ni passerat Solö paddlar ni förbi Råsvik och tillbaka till Kalkviken.

Humlenäs naturreservat

Bron vid Nynäs är för vandrare på Ostkustleden. Från bron till Nynässtugan är det ca 300 meter att gå genom Humlenäs naturreservat. Ledens markering är gul-orange. Tidigt på våren när vattenståndet är högt i Hummeln kan det vara svårt att paddla under bron men om du tar dig under bron in i viken så får kan du paddla bland näckrosblad. Under sommaren så blommar de. Se upp för stenar.

Boka en paddelupplevelse till Humlenäs!

Viktig information

Paddelkarta till Humlenäs

Våra flytvästar från Linder är små och underlättar för paddling, speciellt på längre sträckor. Foto: Alexander Hall
Bron vid Humlenäs går att paddla under om vattennivån inte är för hög. Foto: Zeno Widmer
Paddelturen passar lite äldre barn och ungdomar. Foto: Alexander Hall