Paddling runt Hummeln

Du som vill boka vår dygnspaddling på 24 timmar har möjlighet att paddla runt hela meteoritsjön Hummeln i Småland. Under paddelturen får ni en fantastisk utsikt över djuphålan där meteoriten slog ner.

Paddelturen startar i Kalkviken. Ni paddlar en bit från land i norrsjön ner till Humlefors. Norrsjön angränsar till Malghults naturreservat. Paddelturen går vidare söderut mot kvarnen. Det går att gå iland och gå ner till kvarnen och se var vattnet rinner ut i Färgsjön och vidare mot Viråsystemet. På tillbakavägen paddlar ni längs norrsjöns södra del, förbi Älgenäs och följer sjökanten till Rödviksnäs.

Ni fortsätter runt Kalvnäset mot Humlenäs naturreservat. Bron och piren vid Kejnäset är ett perfekt rastställe. Om man vill sträcka på benen så kan man följa Ostkustleden till övernattningsstugan i Nynäs som ligger mitt i naturreservatet.

Kvällspaddling i meteoritsjön Hummeln

Platser för tältövernattning

  • Humlenäs – övernatta i tält intill Nynässtugan. Färskvatten finns i brunnen. Ej grillning, endast stormkök.
  • Slätsand – övernatta i tält på den öppna gräsytan. Stenstrand. Ej grillning, endast stormkök.
  • Råsvik – övernatta i tält på badplatsen efter klockan 18. Sandstrand, fräscha toaletter, omklädningsrum och grillplats för medtagen ved eller kol/briketter.

Tänk på att inte störa boende kring sjön.

Boka en paddelupplevelse runt Hummeln!

Hyr tält & extra utrustning

Det är viktigt att du har rätt utrustning för paddelturen. Behöver du hyra tält, liggunderlag, sovsäck, stormkök mm. så har vi färdiga paket för 2 personer och 4 personer. Vi hyr ut det mesta du behöver!

Hyr tält & extra utrustning

Bron och piren vid Kejnäset i Humlenäs naturreservat går att paddla under om vattennivån inte är för hög

Viktig information

Paddelkarta Hummeln runt

Vid Slätsand finns en stor plan yta för tältning. Stenstrand och vacker utsikt över Hummeln. Observera att det kan gå kor i närheten så var försiktig med djuren och tänk på att hålla koll på om det är eldningsförbud.
Utsikt från stenstranden vid Slätsand
Under en dygnsutflykt kan ni passa på att paddla en tur på kvällen och ta ett kvällsdopp.