Paddling runt Hummeln

Du som vill boka vår dygnspaddling på 24 timmar har möjlighet att paddla runt hela meteoritsjön. Under paddelturen får ni en fantastisk utsikt över djuphålan där meteoriten slog ner.

Paddelturen startar i Kalkviken. Ni paddlar en bit från land i norrsjön ner till Humlefors. Norrsjön angränsar till Malghults naturreservat. Paddelturen går vidare söderut mot kvarnen. Det går att gå iland och gå ner till kvarnen och se var vattnet rinner ut i Färgsjön och vidare mot Viråsystemet. På tillbakavägen paddlar ni längs norrsjöns södra del, förbi Älgenäs och följer sjökanten till Rödviksnäs.

Ni fortsätter runt Kalvnäset mot Humlenäs naturreservat. Bron och piren vid Kejnäset är ett perfekt rastställe. Om man vill sträcka på benen så kan man följa Ostkustleden till övernattningsstugan i Nynäs som ligger mitt i naturreservatet.

Från Kejnäset paddlar ni till Slätsand och förbi Sörvik längs insidan längs de långsmala öarna. Vid Solö kan man stanna till och ta ett dopp. Från Solö paddlar ni till badplatsen Råsvik, förbi Råsnäsudden, rundar Stora Boö och Lilla Boö, förbi Systertorp och fortsätter sedan norrut mot Örnnäset, rundar Kalkudden och tillbaka till kanotcentralen i Kalkviken.

Platser för tältövernattning

  • Humlenäs – övernatta i tält på tomten. Färskvatten finns i brunnen. Ej grillning, endast stormkök.
  • Slätsand – övernatta i tält på den öppna gräsytan. Stenstrand. Ej grillning, endast stormkök.
  • Råsvik – övernatta i tält på badplatsen efter klockan 18. Sandstrand, toalett, omklädningsrum, grillplats.

Utrustning

Det är viktigt att du har rätt utrustning för paddelturen. Behöver du hyra tält, liggunderlag, sovsäck, stormkök mm. så har vi färdiga paket för 2 personer och 4 personer. Du hittar dem i vårt bokningssystem där du skickar en förfrågan.

Allemansrätten

Vi är tacksamma för vår vackra meteoritsjö Hummeln och den fantastiska naturen runt sjön. Att vistas i naturen kräver ansvar, hänsyn och gott omdöme. Det finns vissa saker du måste tänka på när du paddlar, campar, eldar och vistas i naturen. Vänligen läs på om Allemansrätten innan du ger dig ut!

Paddelkarta

Bron vid Humlenäs går att paddla under om vattennivån inte är för hög
Under en dygnsutflykt kan ni passa på att paddla en tur på kvällen.